onconetzuyd image
Dat kanker en het behandeltraject impact heeft op jouw liefdesleven hoeft niemand je te vertellen. De zin in secks is vaak ver te zoeken. En daar ben je echt de enige niet in. Je wilt aan de ene kant wel weer maar ... Hoe dan?? In dit gratis webinar krijg je naast inzichten ook tips & tricks om jouw zin weer een jumpstart te geven. -De kans om al jouw vragen te stellen die je niet eerder… Lees verder

Bewegen is belangrijk voor je gezondheid. Ook als je kanker hebt of hebt gehad. Het moet natuurlijk wel haalbaar zijn voor je. Hoe pak je dat aan en wie kan je daarbij helpen? 

Kanker en de behandeling van kanker vraagt veel van je lichaam. Vaak gaat je uithoudingsvermogen achteruit, neemt je spierkracht af en ben je erg moe. Ook psychisch kan het zwaar zijn. 

Het lijkt… Lees verder


Chronisch moe zijn is erg vervelend, maar vaak is er iets aan te doen of kun je de vermoeidheid draaglijker maken. Je kunt beter leren omgaan met je energie, zodat je meer grip krijgt op je vermoeidheid. Ook conditie opbouwen helpt om minder moe te zijn.

Lees verder

Wat weet jij over zonnen en huidkanker?

Lees verder

In 2032 18 diagnoses per uur, vooral door vergrijzing en leefstijl

Het aantal nieuwe kankerdiagnoses neemt de komende tien jaar flink toe, naar 156.000 diagnoses per jaar. Dat komt zowel door de vergrijzing als door leefstijl. Deze toename is in de komende tien jaar voor het grootste deel niet meer te voorkomen, maar meer inzet op preventie is nu nodig om stijging van het aantal… Lees verder


Mogelijk beschikken we in 2030 over vaccins waarmee we kanker kunnen behandelen. Dat zeggen de oprichters van het biotechnologische bedrijf BioNTech, Uğur Şahin en Özlem Türeci. Zij willen de techniek die ze gebruikten voor hun coronavaccin, ook toepassen op kanker.

De Duitse wetenschappers, die in het dagelijks leven een echtpaar zijn, zijn vooral bekend van hun vaccin tegen Covid-19… Lees verder


Onder de noemer Limburgse Decolletés vragen wij in Limburg extra aandacht voor borstkanker. De meest voorkomende vorm van kanker waar maar liefst 1 op de 7 vrouwen mee te maken krijgt. 

Limburgse Decolletés is een ode aan de vrouwenborst. Terwijl wij ons juist realiseren dat gezonde borsten en een gezond decolleté niet vanzelfsprekend zijn. 

Lees verder

Fabels over borstkanker

Kan je van deodorant borstkanker krijgen? En van het dragen van een beugel bh? Feiten en fabels over borstkanker uitgelegd.

Van het gebruik van deodorant kan je borstkanker krijgen - Fabel Het dragen van een beugel bh vergroot de kans op borstkanker - Fabel Alleen vrouwen kunnen borstkanker krijgen - Fabel Vrouwen met grote borsten hebben meer kans op borstkanker… Lees verder

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt.

Betere overleving borstkanker

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2021 waren er in Nederland ongeveer 18.000… Lees verder