onconetzuyd image

In 2032 18 diagnoses per uur, vooral door vergrijzing en leefstijl

Het aantal nieuwe kankerdiagnoses neemt de komende tien jaar flink toe, naar 156.000 diagnoses per jaar. Dat komt zowel door de vergrijzing als door leefstijl. Deze toename is in de komende tien jaar voor het grootste deel niet meer te voorkomen, maar meer inzet op preventie is nu nodig om stijging van het aantal… Lees verder


Mogelijk beschikken we in 2030 over vaccins waarmee we kanker kunnen behandelen. Dat zeggen de oprichters van het biotechnologische bedrijf BioNTech, Uğur Şahin en Özlem Türeci. Zij willen de techniek die ze gebruikten voor hun coronavaccin, ook toepassen op kanker.

De Duitse wetenschappers, die in het dagelijks leven een echtpaar zijn, zijn vooral bekend van hun vaccin tegen Covid-19… Lees verder


Onder de noemer Limburgse Decolletés vragen wij in Limburg extra aandacht voor borstkanker. De meest voorkomende vorm van kanker waar maar liefst 1 op de 7 vrouwen mee te maken krijgt. 

Limburgse Decolletés is een ode aan de vrouwenborst. Terwijl wij ons juist realiseren dat gezonde borsten en een gezond decolleté niet vanzelfsprekend zijn. 

Lees verder

Op 1 oktober start de jaarlijkse borstkankermaand. Pink Ribbon vraagt deze maand aandacht voor iedereen die geraakt is door borstkanker. 1 op de 7 vrouwen krijgt de diagnose borstkanker. Daarmee is het de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen.

Lees verder

Fabels over borstkanker

Kan je van deodorant borstkanker krijgen? En van het dragen van een beugel bh? Feiten en fabels over borstkanker uitgelegd.

Van het gebruik van deodorant kan je borstkanker krijgen - Fabel Het dragen van een beugel bh vergroot de kans op borstkanker - Fabel Alleen vrouwen kunnen borstkanker krijgen - Fabel Vrouwen met grote borsten hebben meer kans… Lees verder

1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker

Pink Ribbon financiert wetenschappelijk onderzoek en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel een beter en langer leven voor iedere borstkankerpatiënt.

Betere overleving borstkanker

In Nederland krijgt 1 op de 7 vrouwen borstkanker. In 2021 waren er in Nederland ongeveer 18.000… Lees verder


Oncologiefysiotherapie is een van de nieuwste fysiotherapiespecialismen. In juni 2012 werd oncologiefysiotherapie door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) goedgekeurd als verbijzondering binnen de fysiotherapie. De Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie heeft oncologiefysiotherapie al sinds 2009 als apart domein opgenomen binnen haar… Lees verder